Остава обявеното частично бедственото положение област Смолян след проливните дъждове, съобщиха

...
Остава обявеното частично бедственото положение област Смолян след проливните дъждове, съобщиха
Коментари Харесай

След проливните дъждове: Обстановката в област Смолян остава тежка

Остава оповестеното отчасти бедственото състояние  област Смолян след проливните дъждове, оповестиха от Областна администрация.

Общините Неделино, Смолян, Девин и Рудозем към момента са в бедствено състояние, а отчасти важи за общините Мадан и Борино. Няма бедстващи хора а територията на региона, заяви регионалният шеф Стефан Сабрутев.

Високите равнища на реките, които излязоха от коритата си, предизвикаха много вреди. Има откъснати пътища, разрушени къщи и селскостопански постройки, наводнени здания. Продължава работата по разчистването  на множеството свлачища и премахване на вредите по пътната мрежа.

Пътят Смолян-Девин остава непристъпен. Движение по този пътен сектор се позволява единствено за коли за спешна помощ и други профилирани коли. Пътят Девин-Кричим е затворен за товарни коли. Товарният трафик за Девин  е пренасочен през Грохотно-Доспат-Батак и надлежно Гоце Делчев.

Пропадания има и по пътищата Доспат-Девин, Тешел-Девин, Стойките-Пампорово и Смолян-Могилица. Пътят до село Мугла в община Смолян е продънен , доставени са артикули от първа нужда и лекарства. До там се стига единствено с коли с висока проходимост се достига до там..

От община Девин са стигнали до Триград и са доставени артикули от първа нужда. В село Елховец, община Рудозем, където има откъснат мост, напъните са ориентирани към изработката на краткотраен проход.

В община Неделино продължава разчистването на пътя Неделино-Крайна, има затворени няколко улици в града поради свлачища в града. Там също работи техника. Продължава отводняването на пътища.

Надеждите са да бъде отводнена и помпената станция, която зарежда с вода няколко обитаеми места. По данни на ЕВН без ток все още е село Рибен дол, община Баните.

В цялата смолянска  област към тази заран вали сняг със междинна и висока активност . Пътните настилки са заснежени и отчасти заледени, само че се обработват. Движението на МПС се реализира с нараснало внимание и съобразена скорост, оповестиха от Областно пътно ръководство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР